Göreme’de Yapılacaklar Listesi

Göreme’de Yapılacaklar Listesi

Kapadokya’ya seyahat etmeyi planlayan insanlar, bu meşhur turistik bölgedeki vakti en verimli şekilde değerlendirmek isterler. Bu yüzden Kapadokya seyahati öncesi araştırmalar yapmakta fayda var. Kapadokya’ya gelen kişilerin sıklıkla sorduğu sorulardan birisi de bu bölgede neler yapılabileceğine dairdir. Göreme’de yapılacaklar listesi ile Kapadokya’nın en önemli bölgesindeki seyahatinizi planlamanıza yardımcı olmak istiyorum.

Göremede Yapılacaklar Listesi
https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2FG%25C3%25B6reme_Tarih%25C3%25AE_Mill%25C3%25AE_Park%25C4%25B1&psig=AOvVaw0QQBtH2gDvS0tEXjV2bRN6&ust=1635093305352000&source=images&cd=vfe&ved=0CAgQjRxqFwoTCOj4jtD74PMCFQAAAAAdAAAAABAD

Göreme At Turu

  • Güzel atlar diyarı Kapadokya’nın en güzel yerlerinden olan Göreme’de hem gün doğumu hem de gün batımında at turu ile gezi yapmak çok keyifli olacaktır. Kapadokya’daki at turu aktivitesine dair detaylı bilgiyi bağlantıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Kapadokya At Turu.

Göreme Ebru Sanatı

  • Göreme’de tarihi ve doğal güzellikleri yanında birçok ebru sanatı atölyesine de ev sahipliği yapmaktadır. Buradaki ebru sanatı atölyelerini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Göreme Balon Turu

  • Göreme’ye geldiğinizde tüm dünyada ünlü olan sıcak hava balonlarını mutlaka deneyimlenizi tavsiye ederim. 800 metre yükseklikten Kapadokya manzarasını gün doğumunda izlemek tarifi mümkün olmayan bir duygu. Bu duyguyu tatmak için ödenecek ücrete fazlasıyla değer. Balon turu hakkında daha detaylı bilgi almak adına sizler için hazırladığımız yazıyı okuyabilirsiniz. Kapadokya Balon Turu.

Göreme ATV Turu

  • Göreme’de eşsiz vadiler ve tarihi patika yolları yürüyerek bitirmek zor olabilir. Bunun için hem adrenalini yüksek hem de oldukça hızlı bir şekilde tüm bölgeyi görme imkanı veren ATV Turunu tavsiye ederim. Kiraladığınız ATV ile bölgenin en güzel vadilerini 2 saat içinde hızlıca dolaşabilirsiniz. Bu esnada tabi rüzgarın da etkisiyle toza toprağa bulanmanız mümkün. Bence her şeye rağmen böylesine güzel manzaraları ve doğası olan bir ortamda bu heyecanı tatmaya değer. ATV Turu ile ilgili daha detaylı bilgi alabileceğiniz yazımıza linkten ulaşabilirsiniz. Kapadokya ATV Turu.

Göreme Gezilecek Yerler

Göreme'de Gezilecek Yerler

Göreme Açık Hava Müzesi

  • Göreme’ye gelince mutlaka görülmesi gereken bir yer var mıdır diye sorulsa aklıma ilk gelen yer Göreme Açık Hava Müzesi olur. Bu açık hava müzesine gelmeniz için Göreme Milli Parkı’na giriş yapmanız gerekir. Göreme Milli Parkı Nerede, diye soruyarsanız detaylı bilgi alabileceğiniz bir link hazırladık bile. Burası farklı bir yerde benzerini bulamayacağınız özelliklere sahip bir açık hava müzesi. Çünkü tarihi kiliseleri, bölgeye özgü coğrafi yapıları, doğal vadisi ve birbirinden güzel hikayeleriyle her anı eğlenceli geçen bir gezi olur burada. Üstelik buraya müze kart ile de girebilirsiniz. Göreme Açık Hava Müzesi için hazırladığımız yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Çavuşin Köyü

  • Ardından Peri bacalarının en güzel görüneceği yerlerden biri olan Çavuşin Köyü isimli antik kente uğrayıp köyün zirvesine çıkılmadan geri dönülmemelidir. Günbatımı bölgesine gidip gün batımı izlenip, fotoğraflanmadan dönülmemelidir.

Kızılçukur Vadisi

Çavuşin Köyü’ne 1 km uzaklıkta bulunan Kızılçukur Vadisi özellikle akşam saatlerinde dolup taşmaktadır. Müthiş kızıl renginin gün batımına karıştığı akşam saatlerinde Kızıl Vadi’de mutlaka vakit geçirmelisiniz.

Zemi Vadisi

5600 metre uzunluğa sahip Zemi Vadisi, Kermil Tepesi’nden Göreme Açık Hava Müzesi’ne kadar uzanmaktadır. Vadide pek çok meyve ağacı bulunmaktadır. Üstelik yol boyunca kuş sesleri ve kelebekler eşliğinde eşsiz bir deneyim sizleri beklemektedir.

Göreme Çarşısı

  • Göreme Çarşısına uğrayıp hediyelik eşyalar satan mağazalara göz gezdirebilirsiniz. Burada satın alabileceğiniz seramikler ve Kapadokya’ya özgü pek çok şey bulabilirsiniz. Buraya gelmişken sevdiklerinize ne hediye alacağınızı düşünüyorsanız Kapadokya’da Hangi Hediyelik Eşya Alınır yazımızı okuyabilirsiniz. 

Güvercinlik Vadisi

  • Kapadokya’nın en uzun vadilerinden birisi olan Güvercinlik Vadisi aynı zamanda harika bir yürüyüş rotasıdır. Vadinin uzunluğu yaklaşık 4 km’dir. Eski zamanlarda güvercin gübresiyle tarım yapmak isteyen insanlar buraya güvercinlikler oymuşlardır. Güvercinlik Vadisi’nin ismi buradan gelmektedir. Vadi içerisinde yürüyüş turlarının yanı sıra bisiklet turlarına da katılmanız mümkündür. 

Uçhisar Kalesi

  • Uçhisar Kalesine mutlaka çıkmalısınız. Bu kale için bile sadece bir gününüzü ayırabilirsiniz. Çünkü kalenin bulunduğu bölgede yine peri bacalarından, kiliselere; vadilerden, yeraltı şehirlerine kadar farklı imkanlar bulunmaktadır. 

Bu yazımızda Göreme’ye gidecek olanlar için en önemli etkinlikleri bir araya getirdik. Her biri son derece önemli olan bu etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi alabilmeniz için bahsedilen etkinliğin linki paragraflar içerisine yerleştirdik.

Göreme hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Göreme Gezilecek Yerler yazımızı da inceleyebilirsiniz. Ayrıca kısıtlı vaktiniz varsa ve Göreme’de nereleri gezeceğinize karar veremediyseniz Göreme’de Görülmesi Gereken 7 Yer yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kapadokya Otel Rezervasyon

Kapadokya seyahatinizde asla riske atılmayacak bir konu ise konaklamadır. Kusursuz bir konaklama deneyimi sunmak üzere sizleri MDC Hotel‘de ağırlamaktan mutluluk duyarız. MDC Hotel’de kaldığınız sürede aynı zamanda Kapadokya’daki aktivitelerinizi arttırmak istiyorsanız MDC Hotel‘in kendi bünyesinde düzenlediği aktivitelere de katılabilirsiniz. Mağara otel konseptindeki odalarımızın ferah yapısı , otelin temizliği, mükemmel hizmet ve personelimizin ilgili ve yardımsever tutumu ile sizlere bir otelde aradığınız özelliklerin daha da fazlasını sunuyoruz. Konaklamanızı planlamak için ihtiyaçlarınıza en uygun odayı hemen rezerve edebilirsiniz.

Halil Atakhttp://www.mdchotel.com
1997 yılında Çorum'da doğdu. İlköğrenimini Boğazhisar Eğitim kurumlarında tamamladı. 2015 yılında Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2015 yılında kurulan ve hâlâ yönetiminde bulunduğu BİGENÇ Derneği’nin kurucu ekibinde yer aldı. 2020 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatında THY, Coface Insurance, ICYF-DC gibi kurumlarda gönüllü stajyerlik yapmış olup bu dönemde ulusal ve uluslararası konferanslarda temsilcilik yaptı. 2019 yılında Chatham House bünyesinde 2 ay süreyle raportör ve veri analisti stajyerliği yaptı. Kendisi TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyesi olup konaklama sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin ortağıdır. Kendisine ait danışmanlık şirketinde kurumsal planlama, organizasyon, proje yönetimi ve büyüme operasyonu gibi alanlarda şirketlere ve şahıslara danışmanlık vermektedir. Deneyim paylaşmak, yazmak ve araştırmak hobisi.
Önceki İçerikÜrgüp Şarap Evleri
Sonraki İçerikMağara Otel Nedir?

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara