Kapadokya Mağara Otelleri

Kapadokya Mağara Otelleri

Türkiye’ye gelen turistlerin dilek listesinin başında Kapadokya’da bir mağara otelde kalmak vardır. Egzotik ama romantik bir deneyim olduğu bilinmektedir. Hayal kırıklığına uğramazsınız. Aslında bir mağara oteldeki üç gece, iki haftalık bir gezinin en önemli noktalarından biri olabiliyor. Kapadokya’da bir mağara otelde kalmak benzersizdir. Otel odanızın zemin ve duvarlarındaki Türk tekstillerinin ev sıcaklığındaki dokunuşunu ve sıcaklığını çok seversiniz. Bir mağarada uyumuş olsanız da, Kapadokya’nın ünlü peri bacalarının uhrevi manzarasını sunan bir pencereden eşsiz bir güne ulaşabilirsiniz. Kapadokya mağara otelleri bu bölgeye gelen herkesin mutlaka tatması gereken eşsiz bir deneyimdir.

Kapadokya Mağara Otelleri
Photo by Michael Behrens on Unsplash

Kapadokya mağaralarla çevrilidir. Birçoğu binlerce yıl önce olmasa da yüzlerce yumuşak volkanik kayaya elle inşa edilen oteller burada mevcuttur. Mağaralar ev, manastır, kilise ve şimdi otel olarak kullanılmaktadır. Sadece Göreme’de bir yıldızdan beş yıldıza kadar her şeyi sunan 30’dan fazla mağara otel var. Bu oteller arasında MDC Otel gerek restoran ve bahçe imkanları, gerek farklı aktiviteleri sunması, gerek 50 yıla yakın turizm tecrübesi ile öne çıkmaktadır.

Mağara Otelde Kalmak Nasıl Bir Histir?

Biraz buradaki konaklamamdan bahsetmek isterim. İlk izlenimler harikaydı. Oda, renkli Türk kumaşlarıyla kaplı güzel yastıklar ve antika sandalyelere benzeyen şeylerle birlikte sıcak, Türk kilimleri ile egzotik bir his veriyordu. Bir saç kurutma makinesi ile birlikte tuvalet malzemeleri sağlanmıştı. Odada zekice gizlenmiş bir mini buzdolabı, küçük bir televizyon ve birkaç sandalye vardı. WiFi, kalın duvarlı bir oda için şaşırtıcı derecede iyiydi.

Kapadokya Mağara Oteller
mdchotel.com

Sokağın tam karşısında, deneyimlediğimiz manzara vardı. Size bir masal diyarındaymışsınız hissini veren muhteşem sütunlar. Uzak köylerin ışıklarının uzaktan yanıp söndüğü bir gece de çok güzeldi.

Bu oteli diğerlerinden ayıran birçok şey var. Bence burada çalışan herkesin yardımseverliği çok önemli. Kapadokya’daki ikinci günümüzde Gül Vadisi’nde yürüyüş yapmak istedik, bu yüzden bizim için tamamen uygun olan bir zamanda ücretsiz olarak bir harita ile bırakıldık. Kim böyle çabalar gösteriyor? Bu sponsorlu bir gönderi değildir. Bana özel bir muamele yapılmadı. Bölgeyi ziyaret ederken istirahat için harika bir otel. Rahat ve sıcak – egzotik ve romantik – bir mağara otelde kalmakla hissedeceğimi umduğum her şeyi hissettim.

Her oda farklı bir hikaye

Odama yerleştiğimde ise fark ettim ki kaldığım odanın bir hikayesi var. Şöyle ki; Bu odayı keşfettiğimizde, bu oda aslında yerel çiftçiler tarafından depolama amacıyla kullanılmaktaydı. Odayı temizledikten sonra yatağın bulunduğu yerde bir tandır keşfettik.Ne yazık ki tandırların çoğu, daha büyük odalarda ortalanmış oldukları ve şimdi tandırların durduğu alanda yataklar bulunduğu için gösterilemiyor. Şu anda odanın içinde banyo olarak kullanılan alan bir zamanlar şarap yapım alanı olarak işlev görüyordu. Üzümleri ezip, suyunu banyo merdivenlerinin solundaki duvarda oyulmuş toplama kabına akıtırlardı. Biz odayı keşfettiğimizde ön duvar aşınmıştı.Bu yüzden Kapadokya bölgesindeki doğal taşlar kullanılarak restore edilmiştir. İç duvarlar, eskiden burada yaşayan insanların kullandığı tandırdan dolayı kararmıştır.

Şeklinde bir açıklama ile daha da mutlu oldum. Kapadokya mağara otelleri içinde MDC Otel’i şiddetle tavsiye edebilirim.

Kapadokya Özel Hamamlı Otel
mdchotel.com
Sonraki İçerikGomeda Vadisi

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara