Kapadokya’da Çekilen Diziler

Türkiye’nin en güzel ve en değerli bölgelerinden olan Kapadokya, bizleri her açıdan büyülemeyi, etkisi altına almayı başarıyor. Nereye bakarsanız bakın, neresine giderseniz gidin karşınıza hep bir güzellik çıkar. Vadileri, Peri Bacaları’yla bir doğa harikasıdır. Peri Bacaların oluşumuna, şekillerine göz gezdirdiğinizde Doğa Ana’nın muazzamlıklarla dolu bu bölgeyi nasıl ortaya çıkardığına hayret ve hayranlıkla bakacaksınız. Diğer yönden de çok eski zamanlarda, Hristiyanlığın ilk yıllarında burada yaşamış Hristiyan halkının Peri Bacaları’nın içine oyduğu kiliseleri göreceksiniz. Kiliselerin duvarlarına çizilen freskler, yapılan kabartmalar ağzınızın açık kalmasına sebep olacaktır. Aynı zamanda da düşman saldırısından korunmak için inşa edilen yeraltı şehirleri de keza aynı şekildedir. Tek cümleyle anlatamayacağımız kadar çok şey var Kapadokya’da. Kapadokya’nın tabiatından, güzelliğinden etkilenip dizi yapanlar da var tabi. Kapadokya’da çekilen diziler bizleri ekran karşısında hipnoz etti.

Kapadokya’da çekilen diziler arasında ilk sırayı Asmalı Konak alıyor. Bunun dışında Yılanların Öcü, İnadına Yaşamak, Hayat Devam Ediyor, Yer Gök Aşk, Kapadokya Düşleri, Son Ağa, Dicle, Adak, Kırık Ayna, Maria ile Mustafa ve Zümrüdüanka dizileri de Kapadokya’da çekilmiştir.

Asmalı Konak

Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı bir dizidir. 54 bölüm süren dizi, Türkiye’nin en çok izlenen dizileri arasına girmeyi başarmıştır. Dizi Bahar ve Seymen’in aşk hikayesini konu alır.

Bahar, New York’ta eğitim gören İstanbullu bir ailenin kızıdır. Öbür taraftan da Seymen ise Kapadokya’daki geleneklerine bağlı fakat modern bir ailenin çocuğudur. Bahar ve Seymen tanışıp birbirlerine aşık olurlar. Böylelikle de evlenmek için Kapadokya’ya giderler.

Seymen, ailesiyle beraber adına Asmalı Konak denilen bir konakta yaşar. Bahar ise bu yaşam şekli ve Seymen’e duyulan saygıyı görür ve bu duruma hayran kalır. Zamanının en çok izlenen dizisi olan Asmalı Konak entrika, aşk, güç, çatışmayı içinde barındıran heyecan ve aşk dolu bir dizi.

2000 senesi unutamadığımız, efsane dizisi Asmalı Konak’ın yönemen koltuğu Türkiye’nin en ünlü yönetmenlerinden biri olan Çağan Irmak’a aittir.

Dizi, Kapadokya/Mustafapaşa’da bulunan Old Greek House isimli bir Rum konağında çekilmiştir. Konak sahibi ve dizi senaristleri arasında problem çıkınca da diziyi çekmeye Ürgüp merkezindeki başka bir konakta çekmeye devam ederler. Söz konusu ikinci konak, Asmalı Konak Müzesi olarak geçer.

Kapadokya'da Çekilen Diziler
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75/0x0/6052710945d2a07788d05051.jpg

Kapadokya’da Çekilen Diziler: Çoban Yıldızı

Çoban Yıldızı dizisi Niğde’de doğup büyüyen çok güzel bir kız olan Zühre’nin Fikret Karayel ile evlendirilmesini anlatır. Fikret Karayel ise Kapadokya’da yaşayan çok zengin ve güçlü biridir. Zühre istemediği halde zorla Fikret ile evlenir ve Kapadokya’ya gelin gider.

Zühre, Kapadokya’ya gittiğinde Seyit ile karşılaşır. Seyit ise mert ve dürüst biridir. Değerlerine bağlı olan Seyit, yakışıklı bir taş ustasıdır. Zühre ve Seyit tanıştıktan sonra birbirlerine aşık olurlar ve ortaya büyülü fakat imkansız bir aşk çıkar. Aşk ve gerilimi zirvede yaşatan Çoban Yıldızı dizisi, sizlere Kapadokya’dan İstanbul’a kadar uzanan bir hikaye sunuyor.

Başrollerinde ise sevilen oyunculardan Selin Şekerci Zühre’yi, Şükrü Özyıldız ise Seyit’i canlandırıyor. Sevilen dizinin çekimleri ise Ürgüp’te yapılmıştır.

Kapadokyada Çekilen Diziler
https://tejedd76pluu.merlincdn.net/resize/1280×720/upload/photos/1488378783.jpg

Kapadokya’da Çekilen Diziler: Yılanların Öcü

Fakir Baykurt’un aynı adlı eserinden uyarlanmış dizi iki sezondur. Başrolü Cemal Toktaş, Hande Soral, Ahmet Varlı, Gözde Çığacı ve Nail Kırmızıgül paylaşıyor. Kapadokya’da çekilen diziler arasında bir diğeridir Yılanların Öcü.

Konusuna gelecek olursak da varlık ve yoksulluk içinde iç içe yaşayan insanların hikayesini ele alır. Aynı zamanda dizide akrabası Kahya Hüsnü’nün yanına sığınan Fatma ile Karataş Köyü’nün tarla sahibi olan ender insanlarından Irazca Kadın’ın oğlu Kara Bayram’ın yaşadığı aşkı ele alır.

Hikayenin içinde tutku, aşk, kıskançlık ve imkansızlık yer alıyor. Hikayede yaşanan bu duygular, aynı zamanda da dizinin diğer kahramanlarını da etkiler.

Kapadokya’nın büyülü atmosferinde çekilen bu dizi 2015 senesinde yayınlanmıştır.

Kapadokyada Çekilen Diziler
https://mo.ciner.com.tr/showtv/iu/1920x1080_6/yilanlarin-ocu.jpg?v=1596045248

Kapadokya’da Çekilen Diziler: Kapadokya Düşleri

Kapadokya’da çekilen diziler arasında bir diğeri de Kapadokya Düşleri’dir. Dizi Kapadokya’nın güzelliğinde bulunan bir yüksekokulu ele alır. Okulda çalışan eğitmenler ve burada okuyan öğrencilerin hiç solmayan umutları vardır. Aynı zamanda da kimi zaman ortaya çıkan hayal kırıklıklarını da görebilirsiniz. Okulun müdürü Beyazıt’ın öğrencilerinin üstün başarı sağlayabilmeleri için nasıl canla başla çalıştığını göreceksiniz. Tüm bunların dışında da okula bağlı olan vakıfın içinde dönen kirli oyunlar da anlatılıyor.

Dizide sevilen oyuncular Emel Çölgeçen, Turgay Tanülkü, Devrim Saltoğlu, Enis Arıkan gibi sevilen oyuncular var.

Maria ile Mustafa

İlk bölümü 2020 yılında yayınlanmıştır. Romantik dram türündeki dizinin yönetmenlik koltuğuna ise Faruk Teber oturur. Başrollerinde de Jessica May ile Hilmi Cem İntepe var.

Dizi, Kolombiya’dan Türkiye’ye gelen Maria ile Kapadokya’nın tanınmış ailelerinden birinin oğlu Mustafa’nın aşk hikayesidir. İmkansız fakat bir o kadar da büyülü olan aşkın imkansızlığını da dizide görüyorsunuz.

Çekimleri Ürgüp’te yapılan dizi 17 bölümden oluşuyor.

Kapadokyada Çekilen Diziler
https://iaatv.tmgrup.com.tr/cbaf0d/0/0/0/0/0/0?u=https://iatv.tmgrup.com.tr/2021/06/24/1440×268/1624539550641.jpg

Yer Gök Aşk

Çekimleri Ürgüp’te yapılan dizi Phillipa Gregory’nin aynı adda sinemaya aktarılmış romanı The Other Boleyn Girl (Boleyn Kızı)’dan esinlenilmiştir.

Dizinin olay kurgusu Ürgüp’te geçmesiyle beraber, çekimler de Ürgüp’te yapılmıştır. Konusu ise Hancıoğlu Konağı’nda geçer. Havva ve Toprak ismindeki iki kız kardeş bu bölgede yaşayan ve oranın en zengini olan Yusuf Hancıoğluna aşık olur. İki kız kardeşin de Yusuf’u elde etmek için çevirdikleri entrikaları konu alır.

Dizide sürekli meydana gelen oyuncu değişiklikleri yüzünden senaryoda da değişiklikler olmuştur. Sevilen oyunculardan Murat Ünalmış, Yusuf Hancıoğlu karakterine hayat verirken, Birce Akalay’da Havva Karagül Hancıoğlu karakterini canlandırmıştır. Toplamda üç sezonu olan dizi 2010 senesinde ilk bölümü yayınlanmış üç sene boyunca devam ettikten sonra da 2013 yılında da final yapmıştır. Dizinin yönetmen koltuğunda da Canan Çelik vardı.

Kapadokyada Çekilen Diziler
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/4/4f/Yer_G%C3%B6k_A%C5%9Fkkk.jpeg

İnadına Yaşamak

Çekimleri Kapadokya’da yapılan dizi İnadına Aşk iki yabancının hayatlarının nasıl bir yerde birleştiğini konu alır.

Dizinin ana karakterleri Zeynep ve Ali’dir. İki karakter de birbirini tanımaz. İkili geçmiş hayatta yaşadıkları acılar sebebi ile boşanmışlardır. Bölelikle kendilerine yeni ve yalnız birer hayat kurarlar. Fakat bir süre sonra da ikilinin geçmişlerinden bir emanet karşılarına çıkar ve Zeynep ile Ali’nin hayatını zor bir seçimle birleştirir. Söz konusu emanet ise korunmaya muhtaç bir erkek çocuğudur. Bu çocuğun da ismi Çınar’dır.

Dizinin başrolünü Sanem Çelik ve Oktay Kaynarca paylaşıyor. Aynı zamanda da dizide karşımıza çıkan diğer değerli oyuncular da Murat Ünalmış, Denisse Capezze, Pelin Akil’dir.

Kanal D’de yayınlanan dizinin tabir-i caizse mottosu da ”Hayat, sevdikçe başlar”. Dizi bir sezon ve altı bölümden oluşmaktadır.

Kapadokya seyahatinizde asla riske atılmayacak bir konu ise konaklamadır. Kusursuz bir konaklama deneyimi sunmak üzere sizleri MDC Hotel‘de ağırlamaktan mutluluk duyarız. MDC Hotel’de kaldığınız sürede aynı zamanda Kapadokya’daki aktivitelerinizi arttırmak istiyorsanız MDC Hotel‘in kendi bünyesinde düzenlediği aktivitelere de katılabilirsiniz. Mağara otel konseptindeki odalarımızın ferah yapısı , otelin temizliği, mükemmel hizmet ve personelimizin ilgili ve yardımsever tutumu ile sizlere bir otelde aradığınız özelliklerin daha da fazlasını sunuyoruz. Konaklamanızı planlamak için ihtiyaçlarınıza en uygun odayı hemen rezerve edebilirsiniz.

 

 

 

 

Önceki İçerikAğaçaltı Kilisesi

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara