Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir?

Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir

Buraya gelmeden önce en çok sorduğunuz sorulardan biri. Kapadokya’ya ne zaman gidilir? Daha iyi bir tatil için, geleceğiniz zaman çok önemlidir. Kapadokya her mevsim görenleri kendine hayran bırakıyor. Ancak siz nasıl tatiller yapmaktan hoşlanırsınız öncelikle bunu cevaplamalısınız. Bununla beraber ne zaman gitmek istediğinizi bulabilirsiniz. Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir? yazımızla sorunuzun cevabını öğrenebilirsiniz.

Persler bu muazzam güzellikteki bölgeye ”Kappa Tuchia” dermiş eskiden. Zamanla Türkçeleşerek Kapadokya haline gelen ”Kappa Tuchia”nın kelime anlamı, ”Güzel Atlar Ülkesi”dir. Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Kapadokya’yı mutlaka gezilmesi gereken yerler listenize almalısınız. Hem doğa güzellikleri hem de tarihi güzellikleri sebebi ile Kapadokya, Türkiye’nin incisi niteliğindedir. Kapadokya’yı Kapadokya yapan mantar şeklindeki peri bacaları, tarihi 3000 yıl öncesine kadar dayanan kiliseleri, açık hava müzeleri ve yeraltı şehirleriyle tarihi yerleri gezmeyi sevenler için servet niteliğindedir. Tarihi yerler dışında da şehrin kalabalığından, stresinden ve koşturmasından sıkıldıysanız, aynı zamanda da spora meraklıysanız Kapadokya’da birçok sporu yapabilirsiniz, insanı rahatlatan doğasıyla streslerinizden arınabilirsiniz.

kapaadokya-ya-ne-zaman-gidilir
https://unsplash.com/photos/t5CfIrkQj5I

Kapadokya’da İlkbahar

Kapadokya’ya ne zaman gidilir? sorusunu soranlar için ilkbahar ve sonbahar cevabını verebiliriz.

İlkbahar, genel olarak herkes için yeniden doğuş anlamına geliyor. Kış mevsiminin ardından toprak yavaş yavaş beyaz karı üstünden atmaya başlayıp doğa uykusundan uyanır. Kuşların cıvıltıları bizi rahatlatan bir klasik müzik edasıyla kulağımıza çalınır. Tam anlamıyla huzurun tanımıdır ilkbahar. Aynı şekilde ilkbahar ayında da Kapadokya’da olmak ve söz ettiğimiz müziği ilkbaharda Kapadokya’da oluşan muazzam manzarayla dinlemek büyük bir keyif ve huzur verir bizlere. Bahar ayında oluşan o ılıman etki, Kapadokya’ya biraz geç gelir. Kapadokya hava durumuna baktığımız zaman mayıs, haziran ve temmuz aylarında akşamları serin havalar karşılar sizi. Fakat akşamları oluşan bu serin hava Kapadokya’yı gezmek için bir engel değildir.

Kapadokya’da Sonbahar

Sonbahar ayında ise Kapadokya’da genel olarak eylül ayında sıcaklık düşüşü devam eder. Bu sıcaklık düşüşü eylülün ortasına kadar sürerken, eylül ayının ortasına vardığınızda sonbahar mevsiminin geldiğini hissedersiniz. Ekim ayının ortalarına geldiğimiz zaman da sıcaklığın iyice düştüğünü fark edebilirsiniz.

Sonbahar mevsiminde gündüz saatleri serinliğini size hissettirdiği için akşamları dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü akşamları sıcaklık doğal olarak daha da düşeceği için serinlik artacak ve üstünüze biraz daha kalın bir şeyler almanız gerekecek. Fakat Kapadokya’da sonbahar aylarında da o muazzam güzelliği görmeniz, sonbaharın Kapadokya üzerindeki etkisini mutlaka görmeniz gerekli .

Kapadokya’ya gitmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir aslında. Bu iki mevsimde Kapadokya genellikle yağmurludur. Buna rağmen güzelliğiyle başımızı döndüren bu bölgeyi ilkbahar ve sonbaharda gezmek ayrı bir keyif vericidir. Özellikle balayı çiftleri tarafından bu iki mevsimden birisinde tercih edilmektedir. Kapadokya Balayı Paketleri bağlantısına tıklayarak balayı paketleri hakkında detaylı bilgileri görebilirsiniz.

kapadokya-ya-ne-zaman-gidilir
https://unsplash.com/photos/f7oe3-tlm0I

Kapadokya’da Yaz

Kapadokya’da yaz mevsiminde genel olarak temmuz ayının sonu ve ağustos ayının ortasına doğru hava sıcaklığı 40 dereceye kadar çıkar. Fakat bu 40 derecelik durum sizi endişelendirmesin çünkü gündüzleri ne kadar sıcak olursa olsun akşamları yaz aylarında bile Kapadokya serin oluyor. Güneşi bol olan, sıcak ve kuru bu mevsimde Kapadokya aslında sizi boğacak bir yaz havasına sahip değildir. Gündüzleri ne kadar sıcak olsa da bir gölge bulduğunuz anda o gölgeye sığınıp rahat bir nefes alabilirsiniz. Aynı zamanda da geceleri hava serinlediği için de uyku sıkıntısı çekmeniz mümkün değildir.

Bundan dolayı da ilkbahar ve sonbahar gibi olmasa bile Kapadokya yazın da gezilebilecek kıvamda bir bölgedir. Sıcaklığın size etki etmesine izin vermeyin.

kapadokya-ya-ne-zaman-gidilir
https://www.pexels.com/tr-tr/fotograf/sehir-uzerinde-ucan-sicak-hava-balonlari-3789147/

Kapadokya’da Kış

Kapadokya hava durumu ekim ayının sonlarına doğru iyice soğumaya başlar. Bu hava soğukları ise mart ayına kadar devam eder. Yılın ilk kar yağışları aralık ayında başlar. Fakat bu kar yağışı pek etkili değildir. Kapadokya’daki en sağlam kar ocak ayında yağıyor. Ocak ayındaki bu kar yağışı hem gündüz hem de geceleridir. Kar, soğuk hava nedeniyle uzun süre yerde kalır. Tüm bunların dışında ise Kapadokya’yı çarşaf misali kaplayan bembeyaz karı muhteşem bir manzara karşısında izlemek ayrı bir keyiftir.

Kışın Kapadokya Balon Turu

Kışın Kapadokya balon turu yapılır mı? Kapadokya’ya gelen turistlerin en çok sorduğu sorulardan birisidir. Kapadokya’ya kışın gelenler bu zevkten mahrum kalmak istemez. Bununla birlikte misafirler kış sezonunda balon turu için daha rahat yer bulabileceğini düşünürler. Bunların yanında Kapadokya’nın mükemmel kış manzarası da cabası.

Kışın Kapadokya balon turu yapmak da herhangi bir sakınca yoktur. Balon turunu etkileyen asıl şey rüzgardır. Çok yoğun rüzgarlı günlerde uçuş yapılmaz. Yani Kapadokya balon turu’nun yapılmaması için ekstrem hava durumları geçerlidir. Daha fazla bilgi almak isterseniz linkteki yazıyı okuyabilirsiniz. Kapadokya Balon Turu.

Kapadokya Otel Rezervasyon

Konaklama, Kapadokya seyahatinizde asla riske atılmayacak bir konudur. Kusursuz bir konaklama deneyimi sunmak üzere sizleri MDC Hotel‘de ağırlamaktan mutluluk duyarız. MDC Hotel’de kaldığınız sürede aynı zamanda Kapadokya’daki aktivitelerinizi arttırmak istiyorsanız MDC Hotel‘in kendi bünyesinde düzenlediği aktivitelere de katılabilirsiniz. Mağara otel konseptindeki odalarımızın ferah yapısı , otelin temizliği, mükemmel hizmet ve personelimizin ilgili ve yardımsever tutumu ile sizlere bir otelde aradığınız özelliklerin daha da fazlasını sunuyoruz. Konaklamanızı planlamak için ihtiyaçlarınıza en uygun odayı hemen rezerve edebilirsiniz.

 

 

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara