Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir?

”Güzel Atlar Ülkesi” anlamına gelen ”Kappa Tuchia” kelimelerinden türetilen ismi bu bölgeye Persler vermiştir. Kapadokya her açıdan güzelliklerle dolu bir bölgedir. Mutlaka gezip görülmesi gereken bu yer, Peri Bacalarıyla çevrili, gökyüzünde uçan balonlar da güzelliğine güzellik katmaktadır. Kapadokya’ya gitmek isteyip de hangi mevsimde gideceğini ve yanında nasıl kıyafetler nasıl kıyafetler götüreceğini bilmeyenler için Kapadokya‘ya ne zaman gidilir? sorusunun cevabını bu yazıda derledik. Hep beraber Kapadokya’ya hangi ayda gidilir ve yanımıza hangi eşyaları götürmemiz gerek sorularına bakalım.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Cappadociasunrise.jpg

İlkbahar ve Sonbaharda Kapadokya

Kapadokya’ya ne zaman gidilir? sorusunu soranlar için cevabımız özellikle bahar ayları uygundur diyebiliriz.

İlkbahar mevsimi genel olarak herkesin aklında yeniden doğuşu canlandırır. Kış ayları, tabir-i caizse ölü bitkiler, ağaçlar yeniden canlanır ve kışın beyaza bürünmüş doğa yeniden yemyeşil bir hale gelir. Doğada oluşan bu muazzam yeniden doğuşu izlemek çoğumuzun hoşuna gider. Özellikle de Kapadokya gibi güzelliklerle bezeli bir bölgede tüm bunları izlemek ayrı bir keyif veriyor veya dinlendirici oluyor.

İlkbahar gibi aynı şekilde de sonbahar mevsimi de Kapadokya’yı gezerken bu tadı verecektir sizlere.

https://trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr/resimler/1258000/1258485.jpg

Kapadokya’yı gezmek için en ideal mevsimler ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir aslında. Bu iki mevsimde Kapadokya genellikle yağmurludur. Buna rağmen güzelliğiyle başımızı döndüren bu bölgeyi ilkbahar ve sonbaharda gezmek ayrı bir keyif vericidir.

Yazın Kapadokya

Kapadokya yaz aylarında tabir-i caizse sizi kandıran bir hava durumuna sahiptir. Yaz ayları çok sıcak olan bu bölgede gündüzleri 40 derece sıcaklığa kadar çıkar. Akşamları da gündüz sıcaklığının yarısına kadar düşüp oldukça serin bir havayla karşılaşabiliyorsunuz. Diyeceğimiz o ki Kapadokya’nın gündüz sıcaklığına kanmayın, Kapadokya’nın hava durumu sizleri şaşırtır. Tabi bu sıcaklıkta da sizleri caydırmasın çünkü Kapadokya her mevsimde güzeldir. Her mevsimde gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Bu noktada yapmanız gereken en önemli şeyse doğru kıyafetleri yanınızda götürmeniz ki onları da biraz sonra anlatacağız.

https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750×422/5c5bcde80f2544056cd52a40.jpg

 

Kışın Kapadokya

Bildiğimiz gibi Kapadokya karasal iklime sahip bir bölgedir. Bundan dolayı da kış ayları sert ve oldukça soğuk geçiyor. Sıcaklığın 0 derecenin altına düşmesine aldırmayın. Kış mevsiminde de Kapadokya’yı ziyaret edip Peri Bacalarını bembeyaz bir çarşaf gibi örten beyazlığı ve o güzelliği seyretmenizi tavsiye ederiz.

Bir özet ve sonuç olarak şunları söyleyebiliriz ki yazın gündüzleri çok sıcak olan Kapadokya, akşamları da çok serin oluyor. Kış mevsimi de sert ve soğuk geçiyor. Bundan dolayı ilkbahar ve sonbahar mevsimleri Kapadokya’yı gezmede en ideal yer olsa bile yazın ve kışın da buraları görmenizi tavsiye ediyoruz. Peki Kapadokya’ya bu mevsimlerde gittiğimizde neler giymeliyiz, yanımıza neler götürmeliyiz ona da bakalım.

https://cdnuploads.aa.com.tr/uploads/Contents/2017/01/10/thumbs_b_c_feef72c81683829a95896ffaaf41579c.jpg

Kapadokya’ya Giderken Yanımıza Ne Götürmeliyiz?

Kapadokya’da İlkbahar ve Sonbaharda Ne Giyilir?

Kapadokya, ilkbahar ve sonbahar aylarında çok yağış alan bir bölgedir. Böyle olduğu için sizlere tavsiyemiz yanınıza yağmurluk veya şemsiye almanız olacaktır. Aynı zamanda da kış ayları kadar soğuk olmasa bile yanınızda hırka taşımanız gerekecek. Hırka olmasa da trençkot veya deri ceket tarzı ceketler de işinizi görür. Özellikle balon turu yapacaksanız bu tarz hırka ve ceketler hayat kurtarıcınız olacaktır.

 

Kapadokya’da Yazın Ne Giyilir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi Kapadokya’da yaz günleri çok sıcak geçerken akşamları serin oluyor. Bundan dolayı da gündüzleri ince kıyafetler giymeniz, akşamları da serinleyen hava dolayısıyla yine yanınıza hırka almanız iyi olacaktır. Aynı zamanda da yaz ayları için siyah renk yerine açık renkler de seçmelisiniz.

 

Kapadokya’da Kışın Ne Giyilir?

Kapadokya, kış aylarında gündüzleri bile çok soğuk olduğu için pantolonunuzun altına içlik, termal bir bluz giymeniz iyi olacaktır. Ekstradan da polar veya mont, bere, eldiven, atkı da almanız gerekecektir.

Tüm bunlar dışında da trekking yapmak isteyenler için trekking ayakkabısı veya bot almanız gerekecektir.

En son olarak da Kapadokya’ya gittiğiniz zaman nerede kalacağınıza dair bir fikriniz yoksa, sizlere MDC Hotel‘i tereddütsüz bir şekilde, gönül rahatlığıyla tavsiye ediyoruz. Muazzam odaları, hizmette sınır tanımayan çalışanları ile gönül rahatlığıyla gidip kalabileceğiniz bir hoteldir MDC Hotel. Hotelin kendi bünyesinde yaptığı aktivitelere de katılım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Kapadokya’yı gezerken aldığınız keyfi iki katına çıkarmanız mümkün.

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara