Kapadokya’da Gezilecek Manastırlar

Kapadokya’nın güzelliklerle dolu bir bölge olduğunu biliyoruz. Muazzam vadileri, kiliseleri, müzeleri kısacası tarihi ve doğal güzellikleriyle sizi sizden alıyor. Kapadokya’da gezilecek manastırlar da yer alıyor.

Ayrıca bu muazzam bölgeyi geziniz esnasında konaklama için MDC Hotel‘i tercih edebilirsiniz.

Rahibeler ve Rahipler Manastırı

Kapadokya’da gezilecek manastırlar arasında en çok dikkat çeken manastırdır. Genellikle Rahibeler Manastırı diye biliyoruz. Manastırın birinci katında mutfak, yemekhane ve odalar vardır. İkinci katta ise bir şapel vardır. Bu şapel yıkık olmasına rağmen gezilebilir bir durumdadır. Üç kattan oluşan manastırda katlar arasındaki bağlantı tüneller sayesinde sağlanmıştır. Tehlikeli bir anda da bu tünelleri kapatmak için sürgü taşları kullanılıyormuş.

Sağ tarafta bulunan Rahipler Manastırı’nda ise erozyon sebebiyle ne yazık ki katlar arasındaki geçişler kapatılmıştır. Bundan dolayı da sadece giriş katındaki birkaç odayı görmek mümkündür.

Hallaç Manastırı

Manastır, ismini oradan akan Hallaç Deresi’nden almıştır. 11. Yüzyılda yapılmıştır.

Büyük bir kütle üzerine yapılan manastır, yavaş yavaş çökmeye başlamış, buna rağmen hala turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

Kapadokya'da Gezilecek Manastırlar
https://static.wixstatic.com/media/f11647_6cf51d9ce94c40e1adc3c804453dd88e~mv2.jpg/v1/fill/w_1000,h_750,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/f11647_6cf51d9ce94c40e1adc3c804453dd88e~mv2.jpg

Aziz Nikolaos Manastırı

Peri Bacaları ve Üzüm Bağları arasında bulunan eşsiz güzellikteki bu manastırın yapım tarihi bilinmemektedir. Yuvarlak yapı kemerinin altında ‘’Oayios Nikolaos’’ yani ‘’Aya Nikola’’ yazısı var.

Manastırın mutfağı, bir Peri Bacasına oyulmuştur. Kırk bir adet mezarı olan bir mezarlığa sahiptir aynı zamanda. Fakat ne yazık ki mezar taşlarının bir kısmı kırıktır, bundan yola çıkarak yağmalanmış olduğu düşünülüyor.

Avluda yer alan sarmaşıklara dilek çaputları bağlandığı görülmekle birlikte bu dilek çaputlarının da eski Rumlar’dan kalma bir gelenek olması dikkat çekmektedir.

Kapadokya'da Gezilecek Manastırlar
https://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2020/02/01/aziz3depo.jpg

Selime Manastırı

Dik bir yamaç üzerinde bulunan bu manastır, içerisinde Selime Sultan Türbesini barındırıyor. Aynı zamanda da etrafında birçok Peri Bacası olduğu için görsel olarak da insanı mest ediyor. Kapadokya’nın en büyük manastırıdır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bünyesinde Yüksek Kilise, Ahmatlı Kilisesi, Silvişli Kilise, Kızıl Kilise’yi barındırıyor.

Kapadokya'da Gezilecek Manastırlar
https://i.pinimg.com/originals/96/30/6a/96306ac54a1063536555303bc7099d3e.jpg

Keşlik Manastırı

Mustafapaşa veya bilinen bir diğer adıyla Sinasos’a yakın bir bölgede bulunmaktadır. Keşlik Manastırı içerisinde şarap imalathanesi, iki adet kilise, yemekhane, rahip evleri, toplantı salonu, bezirhane, kutsal su kaynağı barındırıyor. Tahminlere göre manastır bünyesinde 200 kişiyi kabul edecek büyüklüktedir.

Kapadokya'da Gezilecek Manastırlar
https://www.urgup.bel.tr/images/kesfedin/20200609100849_2.jpg
Önceki İçerikKapadokya Peri Bacaları
Sonraki İçerikKapadokya Zemi Vadisi

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara