Kapadokya’da Gezilecek Kaleler

Kapadokya Türkiye’nin en önemli bölgelerinden biridir. Gerek tarihi, gerekse doğal güzellikleri konusunda çok önemlidir. Birçok tarihi müze, kilise, şapel, köprü ve daha niceleri vardır. Kapadokya’da gezilecek kaleler de önemlidir.

Uçhisar geziniz esnasında MDC Hotel‘de konaklamanızı da öneririz.

Uçhisar Kalesi

Kapadokya’da gezilecek kaleler listesinde Uçhisar da mevcut. Kapadokya’nın her yerinin gözüktüğü Uçhisar Kalesi, muazzam bir manzaraya sahiptir. En tepesinde bir sürü oyma küp, mezar ve sarnıç bulunmaktadır. Roma döneminden bu yana içine oyulan odalar, evler, sığınaklar, depolar, sarnıçlar, mezarlar, mahzenler vardır.

Uçhisar Kalesi, Kapadokya’nın bir nevi en büyük Peri Bacasıdır çünkü iki adet sivri, birbirine bitişik Peri Bacası’ndan oluşur. Büyük Peri Bacası ‘’Ağanın Kalesi’’, küçük Peri Bacası’da ‘’Çavuşin Kalesi’’ dir.

Kapadokya'da Gezilecek Kaleler
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/39/Nev%C5%9Fehir_U%C3%A7_hisar_kalesi.jpg/1200px-Nev%C5%9Fehir_U%C3%A7_hisar_kalesi.jpg

Tığraz Kalesi

Kapadokya’nın Nevşehir ilçesinde bulunan Tığraz Kalesi, Uçhisar’ın en büyük ikinci kalesidir. Yamaca kurulan Tığraz Kalesi, yamaçtan aşağıya kadar yedi kat halindedir. Depo ve tünellerden oluşur, ilginç bir mimariye sahiptir. Zamanında burası yaşam alanı olarak kullanılmıştır. Güvercinlik Vadisi zeminindedir.

Kapadokya’da gezilecek kaleler arasında bir diğeridir.

Ortahisar Kalesi

Yapılış tarihi net bir şekilde bilinmiyor ama Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen kale, yaklaşık 90 metre yüksekliğindedir. Kalenin eteklerinde de konaklama yerleri ve restoranlar vardır.

İçinde çok sayıda oda ve tünel var. Bu oda ve tünellerin korunma, barınma amacı güderek yapıldığını da biliyoruz. Kapadokya’da turizme açılmış ilk yerdir ve bu yüzden de Kapadokya’da gezilecek kaleler arasındadır.

Kapadokya'da Gezilecek Kaleler
https://static.daktilo.com/sites/685/uploads/2019/12/03/30478-3.jpg

İshak Kalesi

Yılda birçok turisti ağırlayan İshak Kalesi, Ortahisar Kalesi’nin tam karşısında konumlanmıştır. Bir söylentiye göre de İshak Kalesi ve Ortahisar Kalesini bağlayan bir tünel mevcutmuş. Tünelin yapılış amacı da savaşta halkın bu tünellerle ibadethane veya evlere rahat ve kolay gitmeleri içinmiş ama böyle bir tünelin varlığı belli değil.

Kalenin ismi ise 1402-1436 yılları arasında Karamanoğulları hakimiyeti sona ererken İshak Paşa buradaki kaleleri ele geçirmiş ve bu kale de İshak Paşa’nın adıyla anılmaya başlamış. Yaşam ve savunma alanı olarak kullanılan bu kale, Kapadokya’da gezilecek yerdir.

Kapadokya'da Gezilecek Kaleler
https://foto.haberler.com/haber/2011/09/23/ortahisar-ile-ishak-kalesi-arasindaki-500-met-5-3011191_o.jpg

 

 

BENZER İÇERİKLER

YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kapadokya Rehberi

Şimdi Ara