Room 506 Classic Suite

Bed: 2 single or 1 double

Max:  2 People

Step into the cavetale Room 506

Situated on the bottom of the hillside, erosion demolished the outside walls and ceiling. İt was difficult to preserve much in this room. Judging by most rooms this size the entry room was a stable and utility room. The bathroom was divided into a cooking and sleeping area.

 

The walls were cleaned by using a hammer resembling a geologists pick. The rough surfaces help the oxidization process which allows the stone to harden. A smooth surface would tend to collect moisture and cause flaking. This is the way the walls were done hundreds of years ago. You will also notice holes bored into ceilings of all bathrooms and some other rooms. These enhance air circulation which is necessary in preservation of the cave surfaces. Without ventilation moisture would collect and the walls and ceilings would deteriorate. The bed, desk, closet doors and windows frames were made on site. Stones were also sized on site.

Construction started in October 2009. Standing at the bottom of the stairs the area to left of the restaurant, the restaurant and reception buildings as well as all the rooms accessible via the stairs and extending all the way to the right were completed and ready for opening in February 2011. The areas above the main patio level and to left of the restaurant were faced during the same interval. At one time there were 70 workers on site.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Room 506”

Your email address will not be published. Required fields are marked *