Habitación 403 Premium King Suite with Turkish Bath

Cama: 1 doble + 2 sofás Max: 4 Personas

Step into the cavetale Habitación 403

When you enter the room you are looking a head to the barn. The alcoves were feeding troughs for the animals. The one larger alcove on the left wall was used for wine making. The original room went as far back as the end of the bathroom.  We put in the dividing walls for the humam and bathroom. The bedroom originally had a seating bench on three walls. We retained the one seat and constructed the large bed. The alcoves in this room were strictly for storage. The sitting room was attached to this room yet did not have an entry. The only evidence we found was a half meter perimeter wall.

 

The walls were cleaned by using a hammer resembling a geologists pick. The rough surfaces help the oxidization process which allows the stone to harden. A smooth surface would tend to collect moisture and cause flaking. This is the way the walls were done hundreds of years ago. You will also notice holes bored into ceilings of all bathrooms and some other rooms. These enhance air circulation which is necessary in preservation of the cave surfaces. Without ventilation moisture would collect and the walls and ceilings would deteriorate. The bed, desk, closet doors and windows frames were made on site. Stones were also sized on site.

Construction started in October 2009. Standing at the bottom of the stairs the area to left of the restaurant, the restaurant and reception buildings as well as all the rooms accessible via the stairs and extending all the way to the right were completed and ready for opening in February 2011. The areas above the main patio level and to left of the restaurant were faced during the same interval. At one time there were 70 workers on site.

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Habitación 403”

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *