Habitación 303 Luxury Suite with Turkish Bath

Cama: 1 doble Max: 2 Personas

Step into the cavetale Habitación 303

Rooms 303, 304 and 305 posed one of many challenges which occurred in the initials stages of design. These homes are 200-399 years old, the area did not get legally surveyed until the late 1920’s. The surveys did not take into consideration the abandoned homes, property lines were put in conveniently

as possible. The terrace behind these three rooms and about 20% of the rooms were legally on the neighbours property. We had to negotiate the purchase of this area prior to building. We could only purchase the top portion as his home runs under the area.

There are three primary colors to the volcanic stone of the Cappadocia. The strongest being the pink followed by yellow then the weakest white. The rooms from 206 up to 303 were predominantly white stone. Most of the ceilings had to be reinforced or reconstructed in this area. Room 303 the total ceiling had to be reconstructed as well as the main floor. The main floor was a kitchen and contained a huge tandir. There was also a basement, stable, to this family dwelling. The stable was accessed from an outside decline, a window in the patio was placed to provide light and ventilation for possible use in the future. A combination of the roof eroding, water into the kitchen then eroding the floor surrounding the tandir. This eventually broke through to the basement, the size of the hole in the floor was about 3 meters in diameter. The bedroom was actually that, there were sleeping benches that eroded. A fire place remains. The area to the right was connected to the neighbouring room. We are not quite sure what the bathroom was as the walls were totally destroyed.

The walls were cleaned by using a hammer resembling a geologists pick. The rough surfaces help the oxidization process which allows the stone to harden. A smooth surface would tend to collect moisture and cause flaking. This is the way the walls were done hundreds of years ago. You will also notice holes bored into ceilings of all bathrooms and some other rooms. These enhance air circulation which is necessary in preservation of the cave surfaces. Without ventilation moisture would collect and the walls and ceilings would deteriorate. The bed, desk, closet doors and windows frames were made on site. Stones were also sized on site.

Construction started in October 2009. Standing at the bottom of the stairs the area to left of the restaurant, the restaurant and reception buildings as well as all the rooms accessible via the stairs and extending all the way to the right were completed and ready for opening in February 2011. The areas above the main patio level and to left of the restaurant were faced during the same interval. At one time there were 70 workers on site.

Valoraciones

No hay valoraciones aún.

Sé el primero en valorar “Habitación 303”

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *